maanantai 21. elokuuta 2017

Vihdoinkin kirjoittamaan!

Pitkän sairastelun jälkeen uskaltauduin tänään meditoimaan tutulle paikalle, joka on aivan Strömmenin lähellä. Siis Anni Blomqvistin kotitalon, missä asun tällä hetkellä. Mukaani meditointihetkeen otin vihkon, johon olin kirjoittanut havaintojani ja haastatteluita 13 vuotta sitten Jungfruskärissä. Vihkosta löytyi muiden herkkujen lisäksi myös pieni ruokalista. On kyllä niin eksoottisia aterioita, että taidan ottaa yhteyttä erääseen henkilöön aivan lähipäivinä, koska minulta puuttuu kokonaan kokemus noiden ruokien valmistustavoista sekä hajumaailmasta.


(Copyright: Lumikki Laine)


Olen päässyt nyt sisälle satujeni maailmaan. En aivan niin täysillä kuin tahtoisin, sillä joudun pakon edessä hoitamaan vieläkin yhdistyksemme asioita mielestäni aivan liikaa. Mutta asiat eivät aina suju sovitulla ja toivotulla tavalla. Sellaista tämä elämä vain on.



(Copyright: Lumikki Laine)





Viimeksi kun hortoilin tapani mukaan pitkin metsiä, niin uudelle rannalle saavuttuani huomasin pienellä luodolla kolme linnunpönttöä. Uteliaisuuteni heräsi välittömästi. Mitä Lintuja? Mihin tarkoitukseen pöntöt ovat? Halutaanko munia? Lintuja? Tähänkin löytynee vastaus. Minulla on täällä paljon tuttuja. Verkostoituminen on rautaa!

Onneksi hankin kunnon kameran, niin kaukaiset salaperäiset kohteet avautuvat.
(Copyright: Lumikki Laine)



Simskälan naapurit



Tutustuin viime kesänä Tarjaan ja Markkuun. Heillä on ollut mökki täällä Simskälassa ympärivuotisessa käytössä jo yli kymmenen vuotta. Kävin eilen kylässä ja Tarja nappasi minusta kuvan heidän laiturilla. Olen yllättynyt kuinka hyvin sovin maisemaan, vaikka laitoin kaupunkivaatteet päälle. Nähtävästi maisema lyö läpi. Ympäristön vaikutus ihmiseen on valtava.


(Kuva: Tarja Johansson)

Meillä oli viime helmikuun lopulla  laulukirjan Minns du - våra visor julkistamistilaisuus Maarianhaminan kirjastossa. Keräsin kirjan lauluihin tekstejä Maarianhaminan kaupungin hoivapaikoista, joissa on muistisairauksista kärsiviä ihmisiä. Tahdon pitää keskustelua yllä. Projektimme oli monisukupolvinen ja se toteutettiin pääasiassa Ahvenanmaalla. Melodioita teksteihin loihtivat muusikot Kim Hansson, Kjell Frisk ja minä. Asuin täällä Strömmenissä viime vuonna melkein kolme kuukautta.

Aloitin helmikuussa laulukirjan julkistamistilaisuudessa projektin, jossa julkaisen yhden kuvan, jossa on henkilö, joka pitää laulukirjaa kädessään. Nyt kuvaisin myös naapurini.

Tarja Johansson
(Kuva: Lumikki Laine)
Markku Johansson
(Kuva: Lumikki Laine)









Markku nappasi meistä Tarjan kanssa hienon tunnelmakuvan tuulisena aurinkoisena päivänä. Arvostan Tarjaa taiteilijana todella paljon.


Minä ja Tarja Johansson.
(Kuva: Markku Johansson)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti