perjantai 27. joulukuuta 2013

Alicen kuolinpäivä on tänään



Alice, joka on romaanini päähenkilön esikuva, kuoli tasan kolme vuotta sitten Houtskariin Fridhemmetissä. Hän eli pitkän elämän saaristossa. 
Iäkkäämpänä Alice asui ainoastaan kesäisin Jungfruskärissä - muuten Fridhemmetin pihapiirissä omassa rivitaloasunnossa. Tein ensimmäisen haastatteluni siellä. Olin sopinut tapaamisesta hoitokodin johtajattaren kanssa, sillä Alicella oli hieman heikentynyt kuulo. Jännitin tapaamista tavattomasti. Se oli turhaa. Alice odotti minua ja oli kattanut keittiön pöydän täyteen kaikenlaisia herkkuja. Tarjoilut olivat niin runsaat, että siitä olisi riittänyt koko pataljoonalle syötävää. Alice oli sydämellinen ja kertoi innokkaasti muistoistaan. Hän valloitti minut.

Alicen kuolinilmoitus Hufvudstadsbladetissa  8.1.2011
Alices dödsannons i Hufvudstadsbladet 8.1.2011




Olen käynyt hänen vanhempiensa haudalla vielä Alicen eläessä, ja nyt hänen maalliset jäännöksenä ovat samassa paikassa. Rauha hänen sielulleen! Ja ikuinen muisto!

Alice avlider den 27 december 2010

Romanen som jag skriver baserar sig på Alices levnadshistoria. Hon dog för precis tre år sedan på Fridhem i Näsby, Houtskär. Jag har besökt hennes föräldrars grav när Alice ännu levde. Nu vilar hennes jordiska kvarlevor i samma grav. Frid över hennes själ! Och ett evigt minne!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti