torstai 28. elokuuta 2014

Sähköpostia Ahvenanmaalta

Sain virallisen varmistuksen tälle projektilleni: Folkhälsanin hoitokodissa pidetyssä kokouksessa käsiteltiin taiteellinen työskentelyni siellä ja hoitohenkilökunta innostui asiasta. Se on todella tärkeää, sillä ellemme kaikki puhalla yhteen hiileen, niin poikkitaiteellinen työskentely ei onnistu. Minulla on käytössäni jopa oma huone yöpymistä varten hoivakodin välittömässä läheisyydessä. Sain myös oman yhteyshenkilön, joka osaa puhua myös suomen kieltä. Tämä on loistavaa!

Tämä näkymä tulee olemaan minulle arkipäivää

Svenska språket

Olen itse tarttunut härkää sarvista, ja ensi viikosta lähtien osallistun joka keskiviikko ruotsinkieliseen keskusteluryhmään Tapiolassa kahden tunnin ajan. Jatkan myös aktiivisena jäsenenä Journalistiliiton Svenska klubbenissa, joka pidetään joka toinen keskiviikkoilta. Liityin siihen viime tammikuussa jäseneksi ja olemme tehneet useita mielenkiintoisia vierailuja eri paikkoihin – ruotsiksi tietenkin.
Olen käynyt myös eräässä ruotsikielisessä vertaistukiryhmässä muutaman kerran ja aion jatkaa sitä. Luen myös päivittäin ruotsinkielistä kirjallisuutta sekä kuuntelen radiota. Uskon että näillä toimenpiteillä kielitaitoni kehittyy jatkuvasti ja projektin loppuessa ruotsinkielen taitoni on parempi kuin hyvä.

Svenska visor

Kaivoin esille ruotsinkielisen laulukansioni, jota olen käyttänyt keikoilla. Kaikki sen laulut eivät sovi syksyyn, joten olen laatinut uuden listan tätä syksyä varten. Löysin biisit helposti. Biisilistojen tekeminen on ollut aina minulle helppoa. Erityisesti pidän kappaleesta En gång jag seglar hamn. Odotan mielenkiinnolla minkälaisia tunteita tämä kappale herättää hoivakodin asukkaissa sekä minussa itsessäni, kun laulamme sitä yhdessä.




Musiikin olemuksesta

Musiikki muuttuu kun sen jakaa ja luo sitä muiden kanssa. On olemassa kappaleita, joita en milloinkaan kuuntele vapaa-aikana, enkä soita ja laula niitä ellen valmistele keikkaa.
Terapeuttisessa musiikkityössä en valitse kappaleita oman mieltymykseni mukaan. Toisinaan minulta kysytään minkälaista musiikkia esität. Vastaus on että mitä vaan asiakas tahtoo. Jos en tunne kappaletta, niin opettelen sen. Musiikki on terapauttisessa työssä ennen kaikkea väline jonkin asian saavutamiseksi. Myös elämän laadun kohentaminen voi olla tämä tavoite.

Tässä esimerkki laulusta, jonka tavoite on aivan selvä:




Sama pätee tanssittavaan musiikkiin: joku kappale on todella vetävä kun siihen tulee liike mukaan, vaikka muuten sitä ei kuuntelisi lainkaan. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti