keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Pyöräretki - vapauden rannalla - osa 2

Tuuli pyyhki kasvojani voimakkaammin mitä lähemmäksi rantaa ajoin. Tuulen voimakkuutta ja meren tuoksua seuraamalla tiesin saapuvani oikeaan paikkaan.


(Copyright: Lumikki Laine)

Laitoin pyörän parkkiin ja suunnistin rannalle. Tarpominen rannalle kerääntyneen pehmeän vanhan puoliksi lahonneen kaislikkodyynien keskellä oli rankkaa. Vastaani tuli kaksi naista koirien kanssa. Kädessään heillä oli ämpärit, joista kurkoitti ulos kuolleiden lintujen päitä. Olivat olleet nähtävästi kouluttamassa koiria, sillä en nähnyt haulikoita missään.

Tervehdimme lyhyesti, mutta emme jääneet juttelemaan. Olin väsynyt ja kaipasin tilaa ajatuksilleni.


(Copyright: Lumikki Laine)

Olin tullut juuri oikeaan paikkaan. Täältä löytyy pieneltä alueelta paljon erilaisia maisemia. Ei tarvitse kun päätään kääntää, niin on jo matkustanut toiseen ulottuvuuteen.


(Copyright: Lumikki Laine)

En varmasti lakkaa milloinkaan ihmettelemästä Ahvenanmaan punaisia kallioita ja teitä.


(Copyright: Lumikki Laine)

Kun nostin katseeni, niin en erottanut selvästi mihin kallio loppuu ja mistä meri alkaa. Samanlainen efekti tapahtuu helposti silloin kun katsoo taivaanrantaan aavalla ulapalla.


(Copyright: Lumikki Laine)


(Copyright: Lumikki Laine)

Taivas täyttyi nopeasti hieman synkemmistä pilvistä. Onkohan Ahvenanmaan yksi itseäni puhutteleva piirre se, että sää muuttuu yhtä nopeasti kuin omat tunnelmani silloin tällöin - varsinkin kriiseissä. Ja siksi saaristo rauhoittaa minua silloin ja myrskytuulet eivät revi minua vaan saan niistä voimaa. Ulkoinen vastaa sisäistä. 


(Copyright: Lumikki Laine)


Ihana, vaalea kaislikko houkutteli minut luokseen suhinallaan. Pääsisin ehkä sen kautta oikaisemaan metsään. Muistaakseni täällä jossakin on näköalatorni. Eipä sitten muuta kun rohkeasti kaislikon keskelle.


(Copyright: Lumikki Laine)

Auringon säteet kurkistivat pilvien lomasta ja valaisivat kaislikon. Alapuolellani oleva "maa" alkoi pettää. Otin kiireesti vielä muutaman kuvan ja sitten oli palattava nopeasti kuivalle maalle. En siis onnistunut oikaisemaan näköalatornille, joka ei ehkä olisi sittenkään lähettyvillä.




(Copyright: Lumikki Laine)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti