tiistai 24. helmikuuta 2015

Musiikkimaalausta yhdessä

Tänään päällystimme hoivakodin ison ruokapöydän vanhalla ylijäämätapetilla ja asetimme värit, pensselit sekä vesipurkit pöydälle! Olimme päättäneet kokeilla pystyisimmekö maalaamaan Mozartin musiikin tahdissa yhteisen taideteoksen hoivakodin asukkaiden kanssa. Musiikin tahdittaman pöydän ääreen päätyivät minun lisäkseni Maila sekä kolme asukasta. 

Yhteisen taiteilun tulos!
Copyright: Lumikki Laine
Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein tällaisen yhteisteoksen muistisairaiden ihmisten kanssa. He ovat tietenkin muutakin kuin muistisairaita. Heillä on etu ja sukunimet sekä yleensä aika pitkä elämä takanaan.

Toteutus

Maalasimme siten, että jokainen aloitti omalta paikaltaan, sitten hieman laajensimme reviiriä ja täydensimme toistemme kuvia. Taisimme tempautua Mailan kanssa täysillä mukaan. Yksi pöydän ääressä oleva henkilö lähti jonnekin kauas pois, ja Maila tiesi sen paikan nimen: se oli hänen mökkinsä kaukana ulkossaaristossa. Toinen asukas ei oikein aina muistanut mihin pensseliä käytetään, mutta pienellä avustuksella ja musiikin siivittämänä hän pääsi hyvin mukaan. Kolmas osallistuja oli edellisellä viikolla muuttanut hoivakotiin. Hän pääsi hyvin mukaan yhteiseen musisointiin ja viihtyi myös tämän pöydän ääressä. Ensin hän sanoi että ei osaa maalata, mutta maalasi kuitenkin. 

Aprikoimme siinä sitten maalauksen valmistuttua että miten sen laittaisi esille. Vastaus tulikin hoivakodin asukkaan suusta: siitä tehdään pöytäliina. Nyt onkin pohdittavana, että mistä löydämme sopivaa muovia, jolla voimme päällystää kuvan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti