maanantai 20. huhtikuuta 2015

Päivän työt ja illan huvit

Löysin Gunhildin tänään huoneestaan nojatuolista ja huomasin hänen siirtyneen omaan paratiisiinsa jälleen kerran. Varovasti "herättelin" häntä, hän tunnisti heti minut. Ja muisti lehtijutun, jossa on meistä pari kuvaakin. Tänään Gunhild sävelsi omasta nuoruuden kuvastaan teoksen Sommarkväll.


Gunhild ja minä.
(Copyright: Maila Kokkonen)


Musiikin pauloissa.
(Copyright: Maila Kokkonen)

Illalla Allaktivitethusetin kahvilassa soitti hyvä bändi. Kurjaa, että jouduin lähtemään jo keikan puolivälissä. Muusikko Kalle Lund, joka tulee esiintymään projektini loppujuhlaan, on aikaisemmin soittanut tuossa orkesterissa. Kyseessä ei ole aivan pieni pumppu, sillä "bändissä" soi kolme haitaria, kuusi viulua, kontrabasso ja klarinetti. Ehdin kuulla ainakin yhden naisen ja kahden miehen laulavan.


Yleisöä. Kalle Lund avaa tilaisuuden.

Keikan aikana paikalle ilmaantui lähes kaikki talon asukkaat. Oli hauska nähdä kuinka musiikki otti ihmiset valtaansa. Ehdin tarkkailla musiikin lumon ohessa pöytien äärellä istuvien ihmisten jalkoja: kyllä melkein jokaisen housunpuntti heilui musiikin mukana, tai vähintään jaloilla poljettiin tahtia. Tuntuu kuin ahvenanmaalainen identiteetti tulisi jatkuvasti edessäni enemmän näkyviin - on kuin sipulia kuorittaisi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti