tiistai 26. toukokuuta 2015

Loppu lähestyy

Ensimmäiset harjoitukset tuntuivat menevän ihan penkin alle tänään. Gretalla oli ollut keikka satamassa jo klo 8.00 jollekin risteilyporukalle, joten hänen äänensä oli auki, minulta ei kuulunut oikein mitään enkä löytänyt sointua Eb tarpeeksi nopeasti.  Päivällä rääkkäsin vielä hoivakodin porukkaa ja se kannatti, sillä illan treeneissä Kalle Lundin kanssa homma alkoi olla jo hanskassa. Hyvä niin, sillä biisi on uusi Kallelle. Soitamme jotain muutakin huomenna yhdessä. 

Olin ilmoittautunut tänään kirjaston järjestämälle linturetkelle, mutta oli pakko peruuttaa se ja ottaa päikkärit. Sain myös järjestettyä asiat niin, että minun ei tarvitse lähteä ensi viikolla mantereelle. Olisin ehtinyt käydä kotona vain kääntymässä, ja taas olisi pitänyt lähteä. Nyt saan jatkaa saareilua putkeen.

Eilen kohtasin tällaisen kaunottaren.
(Copyright: Lumikki Laine)
Matkalla Ramsholmenille näin myös lahdessa satoja joutsenia. Ja sain todistaa sellaista karmaisevaa tosiasiaa, että kun ihmiset eivät korjaa omia muoviroskiaan, niin joutsenet sen tekevät. Kun muovipussit ovat pesänrakennusaineksina, niin poikasten kuoriuduttua munista he ainakin maistavat mitä kyseinen aine on.

Kaikki valkeat läikät ovat joutsenia.
(Copyright: Lumikki Laine)


Ramsholmenissa oli miljoonia kappaleita kasvia, jonka lehdet sopivat salaattiin. Niissä on lievä valkosipulin maku. Kasvin nimi ei tule mieleen olemattomalla nimimuistillani, mutta olen käyttänyt sitä. Ramsholmen on kuitenkin luonnonsuojelualue, joten ruoka-aineisten kerääminen ei tullut kysymykseen vaikka kuinka sormia kutkutti.

Hyviä salaatin lehtiä.
(Copyright: Lumikki Laine)

Kotimatkalla ajattelin pistäytyä lintutornissa, mutta maa oli niin mutainen ja märkä ettei matkaa kannattanut jatkaa vaelluskengillä. Paikallinen satakieli kiinnitti huomioni ja jäin kuuntelemaan sen laulua. Tuolla lajilla taitaa olla yhteinen kieli, joka ylittää maiden rajat.



Nyt on aika kavuta yläkertaan ja siirtyä nukkumatin maille. Huomenna on jännittävä päivä...ja ylihuomenna.....


Aurinko laskee Ramsholmenissa.
(Copyright: Lumikki Laine)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti