maanantai 26. tammikuuta 2015

Stockholm! Stockholm! part 1

Päivät Tukholmassa hujahtivat ohitse nopeassa tahdissa. Majoituin tapani mukaan Marjatta -tädin luokse hänen lihapatojensa ääreen. En millään lakkaa ihmettelemästä sitä, kuinka ihmeessä jo lähes 90-vuotias jaksaa kokata niin maittavia ateroita ja osallistua kirja-projektiini. Marjatta nostaa aina uskoani tätä ihmiskuntaa kohtaan. Jos ajattelen hänen nuorena tanssineen oopperan baletissa pääosaa Joutsenlammessa ja esiintyneen myös lukuisissa muissa projekteissa, niin en voi kuin ihmetellä sitä nöyryyttä joka hänellä on elämää kohtaan. Nyt en puhu mistään nöyristelystä - hän ei matele kenenkään edessä, vaan sellaisesta terveestä asenteesta joka syntyy kun ihminen ymmärtää oman pienuutensa tässä maailmassa ja samalla ymmärtää kuinka tärkeää on olla läsnä juuri siinä hetkessä missä elää. Pääsin jälleen kerran sukeltamaan syvemmälle hänen elämäänsä ja siihen, mitä tapahtui kun tanssit oopperan lavalla oli tanssittu.

Södermalmin lumoissa

Käyn joka Tukholman vierailullani Södermalmilla. Juon siellä kupposen teetä hyvässä seurassa ja keskustelemme ystävieni kanssa kaikesta maan ja taivaan välillä. Kuulin taas monta ihmeellistä tarinaa ilalla kynttilöiden pehmeässä valossa.

Seuraavana päivänä palasin paikalle: tahdoin verrata kirpputorien ja alennusmyyntien vaatteiden hintoja. Yllätyksekseni Emmauksen kirpputori oli aika täynnä ostajia. Eivätkä vaatteet ja tavarat olleet alennuksessa. Hinnat olivat hieman halvempia kuin kauppojen uudet ale-tuotteet. Pidän kierrätyksestä sen takia että osallitumalla siihen pystyn jollakin tavalla olemaan mukana tämän maapallon suojelemisessa. 

Emmauksen vintage-myymälän kattokoriste Södermalmilla Tukholmassa.
(Copyright: Lumikki Laine)
Lähdin kävelemään kohti Tukholman vanhaa kaupunkia. Otin matkalla pari kuvaa:

jatkuu huomenna koska tää kone on niin hidas.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti