torstai 9. lokakuuta 2014

Karl-Erik Bergman

Pelkäämäni puhelinkeskustelu on ohitse. Bergman puhuu aivan ymmärrettävää ruotsia ja hän ottaa minut mukaansa kalastamaan! Ainoa ongelma keskustelussa oli päivämäärän ymmärtäminen, mutta nyt kyllä tiedän, että åttonde on kahdeksas ja adertonde kahdeksastoista. Uskon, että muistan nämä numerot lopun elämäni...heh....tehokasta käytännön opiskelua. Tuli nimittäin sen verran väännettyä asiasta. Sain kyllä väärinkäsityksen korjattua ja pyysin anteeksi huonoa kielitaitoani. 
Soitan Bergmanille kun olen seuraavan kerran Maarianhaminassa. Ihanaa! Mainitsin kyllä, että kun kuulin hänen olevan kirjailija, niin hankin kasan hänen kirjoittamiaan kirjoja kirjastosta. Ja että arvostan todella sitä, että pääsen kalastamaan juuri hänen kanssaan. 

Nettisurffailua

Kyllä nykyaikana on kätevää, kun täältä netistä löytää vaikka mitä. Muistan elävästi millainen maailma oli, kun aloittelin toimittajan uraani yleisradiossa 80-luvun loppupuolella. Silloin ei ollut nettiä tai kännyköitä. Lankapuhelin riitti tietojen hankkimiseen. Löysin Bergmanista seuraavat linkit, joiden sisältöä pidän tutustumisen arvoisena. Ja....Bergman on samaa ikäluokkaa Tukholmassa asuvan Marjatta -tätini kanssa. 84 -vuotias! 







You Tuben video, jossa Bergman lukee ääneen runojaan:







Getan runo ja viisufestivaaleilla vuosi sitten Bergmanin runon esittivät Kim & Marianne:

Kim & Marianne på Enebo Café under festivalen Geta Poesi och Visa 2013 med
"Sandskär" text Karl-Erik Bergman, melodi Göran Andersson, arr. Kim & Marianne



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti