keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Musiikkimaaluksen lumoissa

Aloitimme musiikkimaaluksen erään asukkaan kanssa. Ostin aikaisemmin viikolla kolme klassisen musiikin levyä, joista tähän sessioon valitsin valmiiksi Motzartin iloisia orkesteriteoksia. Olen päättänyt, että yritän valita muistisairaiden ihmisten kanssa tehtävään taidetoimintaan ainoastaan iloisia ja positiivisia asioita. Tämäkin hoivakodin asukas on jo yli 80 -vuotias. Hänellä on aivan tarpeeksi rankkaa jo muutenkin. En tunne minkäänlaista vetoa negatiivisten tunteiden esille tuomiseen tai niiden ylläpitämiseen.

Asetamme Mailan kanssa tukevan pöydän maalaajan omaan huoneeseen ja kaksi tuolia vastakkain. Päällystämme pöydän valkoisella tapetilla ja liimaan palat teipillä tiukasti pöytään kiinni. Olemme siirtäneet peitevärit vanhoihin viilipurkkeihin, että niistä on helpompi ottaa väriä. Vedet ovat kahdessa pienessä juomalasissa.

Heti aluksi selviää, että on parempi että minä otan pensseleihin värit. Meillä molemmilla on vain yksi pensseli. istumme pöydän ääressä ja Maila laittaa musiikin soimaan. Hetki on jännittävä. Sitten maalaaminen alkaa. Ja on ihanaa nähdä kuinka taiteilija itse nauttii työskentelystä. Autan häntä aina välillä näyttämällä kuinka pensseliä käytetään.



Ensimmäiset pensselin vedot.
Copyright: Maila Kokkonen





Mozartin lumoissa.
Copyright: Maila Kokkonen


Wau!
Copyright: Maila Kokkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti