sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Myöhästyin lentokoneesta!

Oikaisin itseni sohvalle ja ajattelin nukkua tuon kaksi ja puoli tuntia kaiken säätämisen jälkeen. Siis sen, että matkalaukkuun ei tule ylipainoa. Uni tuli heti ja kas kummaa kun heräsin, niin kello oli viittä vaille seitsemän. Eipä tässä muuta, mutta minun olisi pitänyt olla lentokentällä jo tuohon aikaan, itse asiassa vilkuttamassa boardin cardia. Vähän harmitti. Joten ei muuta kun viestiä ystävälliselle henkilölle, joka lupasi hakea minut lentokentältä. Ja viestiä Mailalle, että en tulekaan tänään.

Sitten aloitin uuden matkan suunnittelua. Flyben iltakoneeseen lippu on kallis tyhjälle lompakolleni. Enkä kuitenkaan ehtisi tänään hoivakotiin. Päätin tarkistaa laivat. 

Turusta lähtevät iltalaivat, jotka ovat yöllä perillä, menevät Långnäsiin. Katsoin säätiedotukset: on luvattu kovaa tuulta! Ja kun tuulee tarpeeksi, niin laivat eivät pysty rantautumaan satamaan. Olen kuullut tarpeeksi noista kertomuksista. Joten en ostanut lippua. Se vielä puuttuisi että päätyisin huomisaamuksi Tukholmaan! No, sieltä pääsee kyllä tosi halvalla Ahvenanmaalle.

Siirryin selaamaan bussiaikatauluja sekä Ahvenanmaan lauttaliikenteen aikatauluja. Galtbystä lähtee lautta huomenna. Olisin sillä perillä keskiviikkona. Tulisi aika lyhyt viikko. Kustavin kautta mentäessä joutuisin liftaamaan osan matkaa, koska bussiliikennettä ei ole koko matkaa näin talvisin. 

Takasin laivayhtiöiden sivuille. Reittimatka naispaikalla Vikingillä 36 euroa Helsingistä Maarianhaminaan. Eli sillä. Mutta. Olin nostanut kaikki rahat tililtäni pankista ja matka pitäisi maksaa tililtä. No sain asian sumplittua - kiitos jonkunlaisen aamukooman takaisen aivotoiminnan. Nyt minulla on lippu illan laivaan. Soitin Mailalle. Ja nyt menen takaisin nukkumaan! Lupaan itselleni nyt, että hankin vielä tänään käsiini kovaäänisen herätyskellon, että herään varmasti aamuyöllä, niin että ehdin ulos laivasta ajoissa Maarianhaminaan. Tahdon seistä turvallisesti saaren maankamaralla klo 4.30 !!!

Lupaan myös sen itselleni, että vältän ostamasta matkalippuja liikenneväliseisiin jotka lähtevät ennen klo 12.00 !!!!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti