keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Ruotsin kielen opiskelua ja Maria Romantschuk

Takana antoisa keskiviikkopäivä. Ensin kävin työväenopiston Prata svenska -kurssilla, jossa paneuduimme ruokailuun liittyvään sanastoon. Nyt tiedän että : en squash on muutakin kuin pallopeli, se on kesäkurpitsa!  Odla on kasvattaa, silloin kun kyseessä on kasvit ja kun kasvatetaan eläimiä niin sanotaan föra upp. Osaan siis perustella på svenska miksi en syö mielelläni sianlihaa. Eli näin: jag tycker inte om skinka, fläsk och inte heller svinkött, därför att de för upp sviner på det sätt att de har mycket lidande.
Opin myös sen, että kun puhutaan jossakin paikassa olemisesta, niin kaikkialla muualla käytetään på, paitsi kirkossa ja koulussa, jotka ovat i kyrkan ja i skolan. 

Svenska klubben

Journalistiliiton Svenska klubbenissa meillä oli vieraana tänään presidentti Tarja Halosen entinen lehdistöpäällikkö Maria Romantschuk. Hän kertoi meille elävästi kirjan "Ei, rouva presidentti", syntymisestä. Pääsimme kurkistamaan esiripun taakse ja kuulimme monta kutkuttavaa tarinaa. Mieleen jäi myös sellainen yksityiskohta, että Putin on 166 senttimetriä pitkä. Romantschuk on tavannut hänet monta kertaa.

Maria Romantschuk talade om sina memoarer "Ei, rouva presidentti", som utkom i höstas.


Katselessani ja kunnellessani Romantschukin esiintymistä kiinnitin huomiota siihen, kuinka hän sai yleisön kiinnostumaan ja piti meidät tiiviisti otteessaan yli tunnin. Välillä mietin omaa esiintymistäni, silloin kun puhun yleisölle kouluttajana tai olen keikalla. Ehkä minun olisi syytä pikkuhiljaa alkaa miettiä, miten kerron omasta projektistani lehdistölle kun sen aika koittaa.

Tunsin tänään itseni etuoikeutetuksi kun sain kuunnella ja olla osallisena tähän iltaan. Paikalla olevat kollegani esittivät hyviä kysymyksiä. Nauroimme paljon. Minulle jäi sellainen olo, että tahdon olla myös vaikuttaja oman työni kautta. Pinnan alle jäi kytemään uusia mahdollisuuksia tämän projektin suhteen.


Tällä kertaa Svenska klubbenin ilta päättyi omistuskirjoitusten jakoon.




Maria Romantchukin haastattelu televisiossa 5.9.2014: http://areena.yle.fi/tv/2377660

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti