tiistai 9. syyskuuta 2014

Postia postia!

Postiluukusta kolahti kirje, joka teki minut todella iloiseksi. Sain lauluvihkon hoitokodista. Ja millaisia lauluja! Ruotsinkieliset laulut tuntuvat niin paljon iloisimmilta kuin suomalaiset. Toivottavasti tämä ei ole pelkkää alkuihastusta. Nyt suunnittelen lähteväni jopa Tukholmaan Skannssenille hoilaamaan muiden kanssa. Lähtisiköhän Marjatta -täti mukaan? Tarkoitan 86-vuotiasta tätiäni, joka asuu Tukholmassa. Ja mahtaako Alla sjunger på skansen enää pyöriä tänä kesänä? No nythän on oikeastaan syksy. Tuntuu vaan kesältä kun ulkona on noin 20 astetta lämmintä ja ihmiset ottavat aurinkoa uimarannalla.

Ihan parasta postia pitkiin aikoihin!

Musik! Musik!

Lyhyen laskutoimituksen jälkeen laskin että minulla on opeteltavana 12 uutta biisiä. No teen parhaani. Aloitin urakan kuuntelemalla You Tubesta lauluja. On tämä kyllä varmasti paljon helpompaa kuin muinaishistoriassa, jolloin kappaleet opeteltiin suullisena perintönä.
Kuuntelen biisejä läpi ja sitten etsin ne laulukirjoista. Jos en löydä laulua laulukirjasta niin kirjoitan soinnut itse. Jotain hyötyä siis kitaratunneistakin ja muista musiikin opinnoista.



Nykyajan oppimisvälineistöä


Oi että tämä biisi on niin valloittava: Calle Schewens vals





Tämä oli minulle tärkeä laulu lapsuudessani, suomenkielisenä. 
Tässä kuitenkin ruotsiksi: Änglamark 





Musiikki jättää todella voimakkaat muistijäljet tunne-elämään: heti kun kuulin alkutahdit tästä biisistä, niin lapsuuden tunnelmat ja suomenkieliset sanat tulvivat mieleeni. Ihana kappale.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti